ARKIV 2015
 
U11/U13 har været til årets første stævne
Syv af klubbens U11/U13-spillere deltog søndag den 15. november i årets første udgave af den såkaldte KidzLiga stævnerække i Sunds. Spillerne var fordelt på to hold - et drenge- og et pigehold - og spillede fem kampe hver mod hold fra Skanderborg, Ry og Sunds. Det blev til mange gode kampe med intens fight fra alle. To af spillerne på drengeholdet, Villads og Oskar, der kommer fra Hjortshøj-området, og som begge lige er begyndt at gå til floorball, deltog for første gang i et stævne og faldt fint ind på holdet sammen med Matti og Thor, som om de aldrig havde lavet andet end at spille floorball sammen. Pigeholdet formåede at komme ubesejret igennem stævnet lige indtil den sidste kamp, som desværre blev tabt. Heldigvis var der medaljer til alle, så det gik endda.
PS U15-holdet har også været i aktion i dag. Det blev til en 6-1 sejr på udebane over Team Århus. Godt gået Dark Devils!
 
 
Cecilie, Lærke og Malou udgjorde det ene hold ved stævnet i Sunds. Villads, Oskar, Thor og Matti (forrest) det andet. Ja faktisk mødtes de to hold indbyrdes i en kamp, som blev vundet af - Mørke .
 
165 floorballstjerner på spil i Mørke
Det var en rekord, der blev sat, da cirka 165 floorballspillere tirsdag den 10. november prøvede at spille floorball i Mørke Idrætscenter. Anledningen var den første udgave af Skolernes Floorballdag, hvor cirka 6.000 elever i 0.-3. klasse landet over deltog. Deltagerne i den lokale udgave af Skolernes Floorballdag kom fra tre skoler i Syddjurs Kommune: Ryomgård Realskole, Kolind Skole og Mørke Skole. Aldrig før har så mange spillere på så kort tid (fem timer) spillet floorball i Mørke. I ugerne op til arrangementet havde de deltagende elever øvet sig i at spille floorball i gymnastiktimerne på deres respektive skoler, og det var tydeligt at se, at eleverne havde lyttet efter i timerne, for de gik i den grad til den på de tre baner, der var stillet op. I løbet af dagen havde hver deltagende klasse en god time til at vise, hvad de havde lært, og da dagen var omme, kunne de alle gå derfra med et diplom som bevis på, at de havde deltaget i den første udgave af Skolernes Floorballdag. Stævnet var arrangeret i et samarbejde med Dansk Floorball Union og University College Syddanmark. Her skal også lyde en tak til de spillere og forældre, som leverede uvurderlig hjælp på dagen: Michael Landerholm, Otto Hernandez Jensen, Hanne Wendell og Vivi Vidkjær. Neden for lidt stemningsbilleder fra dagen. (10. november)
 
  
En gang ståtrold er en god måde at varme op på - også i floorball. På billedet er det Michael Landerholm, en af trænerne i Familiefloorball, der agerer stortrold.
 
Henrik Ask, journalist på Århus Stiftstidende/Randers Amtsavis, var på pletten. Her forsøger han at fange spillere fra Ryomgård Realskole på et billede.
 
 
Der blev spillet på tre baner ad gangen. Mens den ene halvdel af spillerne gav den fuld gas på banerne, var der frit slag på sidelinjen. F.eks. kunne man stå på hænder.
 
Eller man kunne heppe på sine kammerater.
 
Men er det overhovedet noget ved, sådan en floorballdag? kunne man jo spørge. Jo, den var vist o.k.
 
Som ved alle floorballkampe rundes der af med en "Tak for kamp" til alle - og i dagens anledning suppleret med et stykke frugt og et diplom. 
 
Mørke IF Floorball er udpeget som spydspidsklub
Dansk Floorball Union har udpeget 30 af landets cirka 120 registrerede floorballklubber som såkaldte spydspidsklubber - Mørke IF Floorball er en af de 30. Det betyder, at vi som klub har forpligtet os til at gøre en ekstra indsats for at udbrede kendskabet til floorball for på sigt at få flere til at dyrke sporten. 
Vi har valgt to fokusområder: Børn og motionister. Det betyder, at vi i de kommende to sæsoner vil komme med forskellige initiativer specielt i forhold til disse to grupper.
 
Det kommer til udtryk allerede i den kommende uge, idet vi har lavet en aftale med Mørke Skole om, at skolen på tirsdag kommer på besøg i hallen med nogle af deres klasser (3., 5. og 6. klasse), hvor børnene så vil få en indføring i floorballspillet med nogle sjove øvelser, og hvor de prøver floorballspillet af på en rigtig floorballbane.
 
Senere på sæsonen, tirsdag den 10. november, er vi med til at arrangere Skolernes Floorballdag. Det er for børn i 0.-3. klasse, og her deltager omkring 160 børn fra forskellige skoler (Mørke, Kolind og Ryomgård Realskole) i arrangementet, der finder sted i Mørke Idrætscenter.
 
Derudover får vi i november besøg af et valgfagshold fra Molsskolen i Knebel, som også vil få en indføring i floorballspilet, og det samme bliver tilfældet, når vi efter nytår besøger Hornslet Skole for at lære fra os ved et valgfagshold der.
Flere initiativer følger ... (skrevet 23. oktober)
 
Kampprogrammet er klar (Opdateret 13. november)
Med lidt forsinkelse er Dafu nu klar med kampprogrammet for den kommende sæson. Mørke IF Floorball deltager i år med to hold i turnering: Klubbens seniorhold spiller i 2. division Midtøst, mens U15-holdet deltager i U15 Vest Flex (Listen er opdateret den 19. oktober, da et nyt hold, Vestsalling UIF er kommet til i U15-rækken).
 
2. division:
Lørdag den 26. september kl. 19.00: Team Århus Floorball 2 - Dark Devils 
Lørdag den 31. oktober kl. 17.30: ÅFK 3 - Dark Devils 
Lørdag den 21. november kl. 13.00: Dark Devils - Skanderborg RKB
Lørdag den 28. november kl. 13.00: Dark Devils - ÅFK 4 
Søndag den 20. december kl. 16.00: Bjerre - Dark Devils (NB Ny dato og tidspunkt) 
Lørdag den 9. januar kl. 18.00: ÅFK 4 - Dark Devils
Lørdag den 16. januar kl. 14.00: Skanderborg RKB - Dark Devils
Lørdag den 23. januar kl. 13.00: Dark Devils - Bjerre
Lørdag den 6. februar kl. 13.00: Dark Devils - ÅFK 3
Lørdag den 5. marts kl. 13.00: Dark Devils - Team Århus 2 
(Med forbehold for fejl og ændringer - Resultaterne vil løbende blive opdateret via minidraet.dgi.dk.)
 
U15:
Lørdag den 3. oktober kl. 13.00: Dark Devils - Herning FC
Lørdag den 24. oktober kl. 10.45: Herning FC - Dark Devils 
Lørdag den 31. oktober kl. 13.00: Dark Devils - Ry Floorball
Søndag den 8. november kl. 15.00: Vestsalling UIF - Dark Devils
Søndag den 15. november kl. 10.00: Team Århus Floorball - Dark Devils
Lørdag den 21. november kl. 14.45: Dark Devils - Vestsalling UIF 
Lørdag den 28. november kl. 11.30: Ry Floorball - Dark Devils 
Lørdag den 5. december kl. 14.00: Randers Raptors - Dark Devils
Lørdag den 12. december kl. 10.45: Herning FC - Dark Devils
Lørdag den 9. januar kl. 13.00: Dark Devils - Team Århus Floorball 
Lørdag den 23. januar kl. 14.45: Dark Devils - Vestsalling UIF
Søndag den 31. januar kl. 11.30: Ry Floorball - Dark Devils 
Lørdag den 6. februar kl. 14.45: Dark Devils - Randers Raptors
Lørdag den 5. marts kl. 14.45: Dark Devils - Team Århus Floorball 
Lørdag den 12. marts kl. 13.00: Dark Devils - Randers Raptors 
(Med forbehold for fejl og ændringer - resultaterne vil løbende blive opdateret på minidraet.dgi.dk.) 
 
 
Hans Jensen fører bolden frem for Mørke med Klinte Skovsholt ved sin side. 
 
Så er vi i gang
Floorballspillere fra Mørke, SFK Horsens og Silkeborg fik for første gang i denne sæson lidt kamptræning, da de satte hinanden stævne ved Sparekassen Kronjyllands Cup i Mørke Idrætscenter - et stævne for motionister og 2.-3. divisionsspillere. Efter flere tætte kampe endte det med, at de to gæstende hold mødtes i finalen, akkurat som det var tilfældet ved sidste års julestævne, hor Silkeborg vandt. Og selv om SFK havde været toneangivende det meste af tiden under stævnet og også havde bragt sig foran med 2-0 i finalen, så var det i sidste ende Silkeborg, der sejrede på et mål blot 15 sekunder før tid til slutresultatet 3-2. Stævnet blev afviklet i god ro og orden, hvilket ikke mindst skyldtes de to dommere, Ole Nielsen og Sanjin Savic, og en god indsats ved dommerbordet af Rebecca Sørensen og Anette Mikkelsen. Samtidig skal også lyde en stor tak til klubbens sponsorer, ikke mindst stævnesponsor Sparekassen Kronjylland, og præmiesponsor Unihoc.  (29. august)
 
 
Sædvanen tro var der spænding lige til det sidste i finalen mellem SFK Horsens og Silkeborg.
 
 
Mørkes Benny Kvistgaard rydder op bag målet, hvor Charlotte Kvistgaard regerer. Så godt, at hun til sidst blev kåret som stævnets spiller. For det modtog hun en tøjpræmie sponseret af Unihoc.
 
 
Klar til sæson 2015/16
Floorballafdelingen i Mørke har rundet de fem år og er i konstant udvikling. Det nyeste er, at klubben af Dansk Floorball Union hen over sommeren er blevet udnævnt som spydspidsklub - dvs. at vi har forpligtet os til at gøre en ekstra indsats inden for nogle fokusområder med det formål at få endnu flere til at dyrke floorball. I alt har 29 andre floorballklubber landet over indgået lignende aftaler med Dafu.
 
Vores to fokusområder er som udgangspunkt at få flere spillere i aldersgruppen 2-12 år og at tiltrække flere motionistspillere. Det skal ske gennem en række forskellige tiltag op til og i løbet af sæsonen. Samtidig vil vi fortsat forsøge at gøre det endnu mere attraktivt for piger/kvinder at spille floorball, ligesom vi naturligvis skal sørge for gode rammer omkring vores divisionshold, der i år spiller i 2. division MidtØst. En tilgang af både ungdomsspillere og motionister vil på sigt komme divisionsholdet til gode og måske gøre det muligt at etablere rene tilbud for piger/kvinder. Som det er i dag, foregår træningen for både de voksnes og børnenes vedkommende med blandede m/k-hold.
 
Et af de nye tiltag, som blev prøvet af i forsommeren, og som i den kommende sæson bliver et fast tilbud, er Familiefloorball. Det er et tilbud rettet mod de helt små spillere i alderen 2-8 år. Her handler træningen primært om leg - gerne med en floorballstav i hånden - og her må forældre/bedsteforældre gerne deltage i legen sammen med deres børn. Klubben stiller stave til rådighed, ligesom der bliver serveret lidt frugt og juice eller lignende til hver træning. Familiefloorballen foregår hver anden onsdag i lige uger. Kontingentet er 225 kr.
 
En anden fokusgruppe, som vi vil forsøge at gøre en ekstra indsats for i den kommende sæson, er de 9-12-årige. Ud over den ugentlig træning vil spillerne her blive tilbudt deltagelse i forskellige stævner og samlinger hen over sæsonen. Bl.a. forventer vi at kunne tilbyde rene pigesamlinger i et samarbejde med Dafu og de øvrige klubber. Mere info følger senere. Kontingentet er 400 kr.
 
De 13-16-årige har i den kommende sæson fået udvidet træningstiden i forhold til tidligere og har ud over onsdagstræningen mulighed for at træne med motionisterne ved lørdagenes hyggetræning. De 13-16-årige er tilmeldt en turnering i U15-flex-rækken, hvor der venter 12 kampe hen over sæsonen. Derudover bliver der ligesom for de 9-12-årige også mulighed for at deltage i enkelte stævner og samlinger undervejs. Kontingentet er 600 kr.
 
De voksne motionister har mulighed for at træne floorball to gange om ugen. Torsdagstræningen foregår sammen med nogle af spillerne fra divisionsholdet, og lørdagstræningen sammen med de ældste ungdomsspillere. I løbet af sæsonen vil motionisterne få mulighed for at deltage i diverse stævner. Det første stævne arrangerer vi selv, idet vi har inviteret en række klubber til et todelt stævne for henholdsvis mænd og kvinder allerede lørdag den 29. august. Mere om det snarest. Kontingentet for motionistspillerne er 700 kr.
 
Divisionsspillerne skal i år for første gang spille i 2. division. 12 kampe venter forude, og derudover har holdets spillere også mulighed for at deltage i nogle af de stævner, som bliver tilbudt hen over sæsonen. Det gælder bl.a. vores eget stævne den 29. august, som vil være en god lejlighed til at blive spillet lidt sammen, inden det i september for alvor går løs med turneringskampe. Kontingentet som divisionsspiller er 950 kr. Studerende, som er i gang med en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, skal dog kun betale 700 kr. (skrevet 6. august)
 
 
Træningstiderne i sæson 2015/16
En ny sæson med MIF Floorball er lige om hjørnet. Sæsonen vil byde på nye initiativer på floorballfronten i Mørke. Mere om det senere. Her følger i første omgang træningstiderne i den kommende sæson. Husk: Nye spillere (både nybegyndere og øvede) er altid velkomne, og man kan bare dukke op til en træning, hvis man har lyst til at prøve spillet af. Klubben har stave, som man kan låne.
 
Voksne:
Divisionsholdet træner mandage kl. 21.00-22.30 og torsdage kl. 18-19.30. Første træning er mandag den 10. august.
Motionisterne træner torsdage kl. 18-19.30 og lørdage kl. 14-16. Første træning er torsdag den 13. august. 
 
Børn: 
Familiefloorball (0-8-årige): Hver anden onsdag kl. 16.30-17.15. Første træning er onsdag den 19. august.
8-12-årige: Onsdage kl. 16.30-17.30. Første træning er onsdag den 19. august.
13-16-årige: Onsdage kl. 17.30-19.00 og lørdage kl. 14-16 (hyggespil sammen med motionisterne). Første træning er onsdag den 19. august. (skrevet 1. august)
 
 
 
Fremtidens floorballspillere holder sommerferie
I Mørke IF kan man spille floorball året rundt, men nu er de yngste altså gået på sommerferie. Mandag den 15. juni var sidste træningsdag for de spillere, der de seneste måneder har gået til familiefloorball i Mørke Idrætscenter, og i den anledning blev der taget et holdfoto - af de spillere, der havde lyst til at være med på billedet. Familiefloorball foregår på børnenes præmisser og handler i høj grad om leg. Til at styre løjerne står to floorballspillende fædre, Peter Skaarup og Michael Landerholm, som har lovet, at de inviterer til familiefloorball igen efter sommerferien. Det er vi mange, der glæder os til ...
PS De gamle floorballspillere går også snart på sommerferie. Sommerfloorball har sidste spilledag på onsdag den 24. juni. Og så er der faktisk ikke mange uger til, at den næste sæson begynder ... God sommerferie til alle. (16. juni)
 
 
Casper Beck viser Dark Devils frem i Kolding 
Mørke IF Floorball er præsenteret med en enkelt spiller, når Dansk Floorball Union, Dafu, i weekenden den 16.-17. maj afvikler årets talentcup i Kolding. Det er den 17-årige Casper Beck Nielsen, der i den forløbne sæson har været fast tilknyttet klubbens 3. divisionshold som en meget kompetent back med et stærkt skud.
Casper har spillet floorball i Mørke stort set siden, klubben blev stiftet for fem år siden, og det er anden sæson, at Casper deltager i talentprojektet. 
Dafus talentarbejde handler om at udvikle dansk floorball til at kunne begå sig endnu bedre internationalt, og i projektet deltager en række af landets bedste spillere i alderen 13-17 år. De mødes fem-seks gange i løbet af en sæson. Her rundes forskellige temaer som elitementalitet og kultur, kost og ernæring, styrketræning, floorballteknik og -taktik og mentaltræning. Egentlig havde Casper sagt nej til at deltage i den forløbne sæson, men da talentprojektets træner i efteråret ringede og pressede på for at få ham med, sagde han heldigvis ja, og i dag er han en af de bærende kræfter på det hold af spillere fra Midtjylland/Sønderjylland/Fyn, der ved talentcuppen skal prøve de spillemæssige evner af mod talenterne fra de øvrige landsdele. (13. maj)
 
 
Dark Devils fylder fem år - Hurra
Den 8. maj 2015 er det præcis fem år siden, at Mørke IF Floorball blev født. Den forårsdag i 2010 besluttede den senere bestyrelse for floorballafdelingen på et møde at prøve et nyt tilbud af i Mørke. I første omgang som en del af gymnastikafdelingen - og efter et år som en selvstændig afdeling under Mørke Idrætsforening under navnet
Mørke IF Floorball - Dark Devils.
 
 
Familiefloorball fortsætter hver anden mandag
Omkring 16 poder i alderen 0-8 år deltog, da floorballafdelingen forleden for første gang inviterede til familiefloorball i Mørke Idrætscenter, så der var godt gang i den på halgulvet - både med og uden floorballstav. Mandag den 4. maj kl. 17 er der på ny mulighed for småbørnsfamilier at få en kombineret hygge- og legetime på floorballbanen.
Familiefloorball er leg med en floorballstav i hånden og samtidig sjov motion og kvalitetstid på tværs af generationerne. To af klubbens seniorspillere, Peter Skaarup (tlf. 2241 1845) og Michael Landerholm (tlf. 5214 4568), vil stå for legen, som naturligvis vil tage hensyn til børnenes alder og lyst til at være med. Andre forældre - eller bedsteforældre - er meget velkomne til at lege med sammen med deres børn. Klubben stiller bane, stave og bolde til rådighed - både til børnene og de voksne - og sørger også for, at der er lidt frugt og drikkelse til børnene.
Indtil videre er der planlagt familiefloorball disse mandage: 4. maj, 18. maj og 1. juni - alle dage kl. 17 til ca. 17.45. Tag gerne en legekammerat med - der er plads til både drenge og piger. (29. april)
 
 
 
 
 
Optur at tage til landsstævne
Træner-teamet og de 11 spillere, der i år deltog i landsstævnet.
 
Mørke IF Floorball har for femte gang deltaget i det årlige landsstævne - denne gang i Frederikshavn. 97 hold fra hele landet - her af tre fra Mørke - deltog i landsstævnet, så det er på mange måder stort at deltage i. I år kom der ingen pokaler med hjem, men til gengæld kom der så så meget andet positivt ud af at deltage i landsstævnet. (26. april)
 
Sofia Brokholm og Julie Vidkjær deltog på stor bane på et fælles Team Karup-Mørke-hold for piger (orange trøjer). Sofia er her på spil foran Greves mål i holdets anden kamp. Julie anes i baggrunden. Team-Karup-Mørke formåede at spille lige op med landets øvrige pigehold, som deltog i landsstævnet. Mørkes to piger var i den grad med til at præge spillet og kan være stolte over det, de ydede. Holdet tabte knebent i semifinalen til de senere finalevindere fra Frederikshavn Blackhawks.
 
Klubbens yngste spillere deltog i minifloorball. Holdet havde det svært i starten og fik nogle knubs, men heldigvis viste alle fire spillere, Oliver Vidkjær, Lærke Lysdal, Cecilie Crolly og Matti Kvistgaard, høj moral og kom godt tilbage senere i turneringen. Holdet blev slået ud i slutspillet i en helt lige kamp mod Ribe - efter sudden death.
 
Med tre hold bliver det indimellem lidt hektisk ved sådan et landsstævne, når alle holdene spiller på samme tid. Her er vi dog heldige, at U11-holdet spiller på den ene bane, mens U13 er i gang på banen lige ved siden af. 
 
 
Team-Karup-Mørke spillede på den helt store bane i Arena Nord under lidt andre forhold, end de fleste er vant til. Da spillerne på holdet kommer fra to klubber, skulle man lige lære hinanden at kende, men det var der heldigvis god tid til imellem kampene - hvor der blev hygget.
 
  
Ovre på skolen skal man kun stå i kø i et lille øjeblik, så er der mad. Bagefter kan man måske være heldig at få ordnet sit hår af Cecilie, mens der heppes på de andre Mørke-piger.
 
 
U11-holdet med træner Benny Kvistgaard. Og Team Karup-Mørke med Mørkes to piger, Sofia og Julie, bagerst til højre ved siden af en af holdets dygtige trænere fra Karup.
 
U13-holdet havde støt kurs mod en topplacering efter at være ubesejret hele lørdagen efter seks kampe. Men søndag gik det galt i en knald-eller-fald-kamp mod de senere finalevindere fra Benløse, som Mørke ellers klart havde slået undervejs i stævnet. Dark Devils tabte kampen 1-2, og det gjorde ondt. Heldigvis viste holdet god moral og sikrede sig bronze i kampen om 3.-4. pladsen mod Herlev. Fra venstre er det holdleder Charlotte Kvistgaard, Markos Vestergaard, træner Benny Kvistgaard, Simon Lysdal, Niklas Kvistgaard, Marcus Nebel, Otto Hernandez og træner Kresten Stobbe. Simon Heide skulle også have deltaget i landsstævnet, men måtte desværre melde afbud pga. sygdom.
 
Lørdag aften ventede en speciel oplevelse ved landsstævnet, idet der blev spillet en officiel landskamp mellem Danmark og Belgien. Vores U13-hold fik lov at sidde helt tæt på som bolddrenge. Fra venstre er det Markos Vestergaard, Otto Hernandez, Simon Lysdahl og Marcus Nebel. 
 
 
Som bolddreng skal der arbejdes undervejs - her umiddelbart inden kampstart.  
 
Hvem ved? En dag er det måske en af Mørkes spillere, der bliver heppet på, når der skal spilles landskamp.
 
 
Familiefloorball - et nyt tilbud til småbørnsfamilier
   
Det er aldrig for sent at begynde at gå til floorball, men det er så sandelig heller aldrig for tidligt. Derfor introducerer Mørke IF Floorball nu frem mod sommerferien tilbuddet Familiefloorball, der er rettet mod børn i alderen 0-8 år og deres forældre - første gang mandag den 20. april kl. 17.00-18.00.
Familiefloorball er leg med en floorballstav i hånden og samtidig sjov motion og kvalitetstid på tværs af generationerne. To af klubbens seniorspillere, Peter Skaarup (tlf. 2241 1845) og Michael Landerholm (tlf. 5214 4568), vil på skift stå for legen, som naturligvis vil tage hensyn til børnenes alder og lyst til at være med. Andre forældre - eller bedsteforældre - er meget velkomne til at lege med sammen med deres børn. Klubben stiller bane, stave og bolde til rådighed - både til børnene og de voksne - og sørger også for, at der er lidt frugt/boller og drikkelse til børnene.
Ud over mandag den 20. april er der indtil videre planlagt Familiefloorball på følgende mandage: 4. maj, 18. maj og 1. juni. Kontingentet er på 75 kr. Tag gerne en legekammerat med - der er plads til både drenge og piger. (13. april)
 
 
Sommerfloorballen udvider
Også til sommerfloorball træner mænd og kvinder sammen - det giver sved på panden ...
 
Floorballafdelingen udvider i år sit tilbud om sommerfloorball til to aftener om ugen, når tilbuddet begynder umiddelbart efter påske. Baggrunden er en stor tilgang af nye seniorspillere i den forløbne sæson.
 
Sommerfloorball handler primært om at få sig rørt på en sjov måde og i godt selskab med andre. Det er for både mænd og kvinder, og man behøver ikke at have spillet før for at kunne deltage. Spillet minder meget om det, som de fleste kender fra skoletiden som hockey. Ungdomsspillere, som kan begå sig blandt de voksne, er også velkomne til at deltage.
 
Sommerfloorball foregår i Mørke Idrætscenter mandage og onsdage fra kl. 18 helt frem til skolernes sommerferie. Første gang er onsdag den 8. april. Det står en frit for, om man vil deltage på mandagsholdet eller onsdagsholdet (275 kr.). Det vil også være muligt at tilmelde sig begge hold (400 kr.). NB Tiderne og holdopdelingen kan blive justeret, hvis det viser sig nødvendigt, når sæsonen er kommet i gang ...
 
Alle, som har lyst til at prøve, er velkomne til at dukke op til en træning iført et par indendørs sko - klubben har stave, som kan lånes, så det er bare om at hanke op i naboen eller veninden og komme af sted. Idrætsforeningens multikontingent dækker naturligvis også her. (24. marts)
 
 
 
U13-holdet, som lørdag rundede sæsonen af med en flot 6-0-sejr på hjemmebane. Bagerst fra venstre er det: Marcus Nebel (målmand), Niklas Kvistgaard, Nicklas Dissing, Mathias Jakobsen, Kristoffer Kipp, Simon Lysdahl Sørensen og Sille Nielsen. Forrest fra venstre: Markos Vestergaard, Otto Hernandez-Jensen, Emil Lai Præstekjær, Simon Anton Heide, Julie Vidkjær, Ida Kilden og Sofia Brokholm. Ud over disse spillere har også Casper Harbo Jensen, Cecilie Wendell Crolly og Lærke Lysdahl Sørensen spillet med på holdet, som har været under kompetent ledelse af trænerparret Kresten Stobbe og Benny Kvistgaard og med Charlotte Kvistgaard som holdleder. Tak til holdet og trænerteamet for en flot indsats i turneringen.
 
Dark Devils U13-flex vandt i sæsonafslutningen
6-0 blev slutresultatet, da U13-flexholdet lørdag spillede sæsonens sidste kamp i dette års turnering. Kampen var mod Randers. Dermed fik holdet en flot afslutning på sin første sæson som turneringshold. I den samlede stilling betød sejren, at holdet sluttede på 3. pladsen i rækken. Selv om turneringen nu er slut for Mørke-holdets vedkommende, betyder det ikke, at ungdomsspillerne kan holde fri fra floorballen for denne sæson. Træningen fortsætter nemlig det meste af april måned helt frem til Landsstævnet i Floorball, som i år afvikles i Frederikshavn i dagene 24.-26. april. 13 af klubbens ungdomsspillere deltager fordelt på tre hold i landsstævnet. (21. marts)
 
Dark Devils snuppede andenpladsen i 3. division
Efter en sløv start først på sæsonen kom Mørke IF Floorballs 3. divisionshold for alvor op i omdrejninger efter nytår, og efter en god slutspurt lykkedes det i sæsonens sidste kamp på udebane mod Bjerre Millenium at sikre sig den endelige andenplads i 3. division MidtØst. Læs mere om kampen og se statistikken for sæsonen HER. (16. marts)
 
Sæsonafslutningen nærmer sig
Begge Dark Devils turneringshold mangler nu blot en enkelt kamp i sæsonen. Søndag den 15. marts spiller 3. divisionsholdet sin sidste kamp på udebane mod Bjerre, og der er tale om et direkte opgør om 2. pladsen i rækken. Dark Devils kan endda nøjes med uafgjort og alligevel slutte på andenpladsen.
 
 
 
U13-flexholdet spiller sin sidste kamp på hjemmebane lørdag den 21. marts kl. 12.30. Det er mod Randers. Det er U13-holdets første sæson som turneringshold, og holdet har gjort det rigtigt fint med mange tætte opgør i en række, hvor ÅFK, Ry og Mørke har skilt sig ud som de bedste.
 
Weekenden efter, den 28. marts, arrangerer Mørke IF Floorball sit jubilæumsstævne for motionisthold, Sparekassen Kronjyllands Cup, der er et todelt stævne for hhv. mænd og kvinder. Efter det stævne slutter vintersæsonen for de voksnes vedkommende, men fortvivl ikke, for umiddelbart efter påske begynder en ny sæson sommerfloorball. I år vil der som noget nyt blive oprettet to sommerfloorballhold hhv. mandage og onsdage - det vil også være muligt at tilmelde sig begge hold.
 
Børnenes vintersæson varer lidt længere end de voksnes, idet der vil være træning hver onsdag i april op til landsstævnet i Frederikshavn, som foregår i weekenden 24.-26. april. (13. marts) 
 
 
Kampe og stævner forude
Fem af klubbens yngste spillere er med, når Dansk Floorball Union på lørdag i Kolding afvikler et af de såkaldte Super Kidz-stævner for U5-U11-spillere - et stævne, hvor børnehold fra hele landet er inviteret. Ellers er det kamp- og stævnemæssigt en rolig periode, klubben nu går ind i, efter at begge turneringshold i den forløbne weekend var i aktion. Begge hold gjorde det resultatmæssigt fremragende, idet 3. divisionsholdet spillede sig op på en andenplads med en hjemmesejr over ÅFK, mens U13-holdet slog Team Århus 7-1. Her skal lige nævnes, at Team Århus blot mødte op med fem spillere. Tak til TÅF for at møde op alligevel. 3. divisionsholdets næste kamp er på udebane tirsdag den 10. marts, mens U13-holdet nu blot mangler en enkelt kamp i år, hjemme mod Randers lørdag den 21. marts. Den 28. marts afvikler klubben et stævne for motionister. Der er tale om et todelt stævne for hhv. mænd og kvinder. Mere om det senere. (23. februar)
 
Fuldt hus til Dark Devils i weekenden 
Begge Dark Devils turneringshold fik en sejr i hus i deres respektive kampe i weekenden. Lørdag vandt 3. divisionsholdet over Bjerre med 7-3 og kom op på andenpladsen i 3. division MidtØst, og søndag fik U13-Flexholdet alle tre point med hjem fra Ry. U13-Flexholdet var ellers stærkt afbudsramt og måtte bl.a. undvære den normale målmand, Marcus Nebel. Derfor fik Simon Anton Heide debut som målmand, og det gjorde han med en særdeles overbevisende indsats. Dark Devils kom således foran med 5-0, inden det lykkedes Ry at få scoret. Til sidst kom der dog lidt spænding i kampen, idet Ry nåede op på 5-6, inden dommeren fløjtede kampen af. (26. januar)
 
 
Fremtidens stjerner indtog halgulvet
 
  
 
Efter lørdagens 3. divisionskamp i Mørke Idrætscenter var der som vanligt motionisttræning, og denne weekend tog gennemsnitsalderen et gevaldigt dyk, da noget af halgulvet var reserveret de alleryngste ... (26. januar)
 
----
 
Dark Devils på spil i Frederikshavn, Aalborg og Aarhus i samme weekend

Nina Enevoldsen (nr. 13) har scoret til 1-0 for Mørke/Hørning i kampen mod de stribede fra Hørby. I midten Sofia Brokholm og til højre Rikke Ringstrøm Fisker. Mørkning vandt kampen 2-0.
 
Mørke IF Floorball var repræsenteret tre steder i den forløbne weekend. I Frederikshavn deltog tre af klubbens pigespillere, Cecilie Wendell Crolly, Julie Vidkjær og Sofia Brokholm, lørdag og søndag i en pigesamling arrangeret af Blackhawks, hvor den stod på gode øvelser og hygge på kryds og tværs af de normale klubskel. I Aalborg deltog en række af klubbens damespillere i et kvindemotioniststævne, som Dansk Floorball Union arrangerede - blandt andre med deltagelse af de to Mørke-dommere, Niclas Hjortshøj og Ole Nielsen. Dark Devils stillede op på et blandet hold sammen med fire Hørning-spillere, og der skulle lige bruges lidt tid på at få sammenspillet til at køre på Mørkning-holdet. Det kom dog hen ad vejen. Og da truppen over middag fik forstærkning fra Frederikshavn af en af Mørke IFs pigespillere, Sofia Brokholm, fik holdet sin første sejr over et hold fra Hørby 2-0. Det var dog ikke nok til nogen finaleplads, men holdet fik alligevel en rigtig fin dag ud af det. Det samme gjorde Mørke IFs 3. divisionshold om lørdagen, da Dark Devils på udebane sejrede med 4-0 over ÅFK på mål af Rasmus Opstrup, Anders Schouby, Lasse Schuleit og Andreas Opstrup. Og med fire forskellige målscorere i denne kamp blev det så kvindeholdets Nina Enevoldsen, der med sine to mål i Aalborg kunne kalde sig weekendens Dark Devils-topscorer. (18. jan) NB En nærmere gennemgang af kampprotokollen fra 3. divisionskampen ÅFK-Dark Devils har efterfølgende vist, at Rasmus Opstrup faktisk også scorede to mål i weekenden ... (20. jan)
 
----
 
  
Molsskolen på besøg hos Mørke IF Floorball - onsdag den 7. januar. 
 
Aktiv floorballstart på 2015
Blot fem dage efter, at en stor del af floorballafdelingens medlemmer havde deltaget i det store julestævne, deltog ikke færre end 22 motionister i årets første motionisttræning lørdag den 3. december, og dermed tog floorballafdelingen hul på et nyt år med maner. Tre dage efter tog 3. divisionsholdet til Horsens til årets første kamp og fik efter fornem fight point med hjem. Onsdag havde floorballafdelingen så besøg af 24 elever fra 7.-9. klasse på Molsskolen. Eleverne har idræt som valgfag, og selv om floorball var helt nyt for mange af eleverne, viste flere af dem endog rigtig gode takter inde på banen.
I den nærmeste fremtid skal flere af floorballafdelingens medlemmer på langfart. I weekenden den 17.-18. januar deltager tre af klubbens pigespillere i en pigesamling, som Frederikshavn Blackhawks arrangerer, og samme weekend, om søndagen, deltager syv af klubbens kvindespillere i et kvindestævne i Aalborg. Kvinderne deltager på et fælleshold med en håndfuld kvinder fra Hørning Floorball. Og weekenden efter venter så yderligere et par turneringskampe for hhv. 3. divisionsholdet og for U13-flexholdet.
Så velkommen til endnu et aktivt floorballår i Mørke IF Floorball. Dette er blot begyndelsen ...
PS Der er ingen træning lørdag den 17. januar, da hallen er optaget af et fodboldstævne. (7. jan.)
 
---- 
 
Motioniststævnet blev vundet af denne flok godt sammenspillede gutter fra Silkeborg, som dermed sikrede sig en kl. 12-raket hver. Tillykke til dem og godt nytår til alle.
 
10 timer med fuld knald på julestævnet
Spillerne på billedet neden for fra hhv. Karup og Sunds var nogle af de yngste deltagere ved den fjerde udgave af Dark Devils Julecup, der mandag den 29. december fra kl. 9 til 19 blev afviklet i Mørke Idrætscenter. Stævnet, der blev afviklet med støtte fra Dansk Floorball Union, samlede op mod 150 spillere i alderen 9-50+ fra klubberne Karup, Sunds, Ry, ÅFK, Sønderbro, Silkeborg, Hørning og Mørke. Mørke IF Floorball vil gerne takke samtlige deltagere, dommere, trænere, hjælpere og ikke mindst dagens præmiesponsorer, Stark Rønde, Sparekassen Kronjylland, Copenhagen Floorball Center, DagliBrugsen Mørke og Cafeteriet i Mørke Idrætscenter, for en forrygende floorballdag.  (29. dec.)
 
Der blev gået til den i U11-kampen mellem Karup og Sunds. De to hold mødtes i finalen, som Sunds vandt 1-0.
 

Mørkes U11-hold i aktion mod Karup.
 
Hos U13 havde de øvrige hold deres hyr med at holde styr på Sunds dygtige spillere. Her er det Mørkes piger, der er på jagt. 
 
  
Mørkes U15-hold gik ubesejret igennem de indledende kampe, men måtte senere se sig slået i finalen. I sekretariatet var der travlhed dagen lang - ikke mindst med at holde styr på de mange spurtpræmier.
 
  
Christoffer Vitek fra Copenhagen Floorball Center gav gode råd om floorballstave, og i Multisalen var der godt gang i hans medbragte speedshooter. 
 
 
Igen i år gjorde Sunds dygtige floorballspillere rent bord ved julestævnet og kunne derfor kåres som vindere hos både U11 og U13. 
 
Hos de ældste ungdomsspillere var det traditionen tro til sidst et opgør mellem ÅFK og Mørke. I år var det ÅFK, der vandt finalen, 2-0.
 
  
I alle puljer blev der kåret en dagens spiller, som alle modtog en stavtaske sponseret af Copenhagen Floorball Center. Spillerne kom fra hhv. Karup, Sunds og Mørke.
 
Eftermiddagens motioniststævne blev ledet af tre kompetente dommere, Ole Nielsen, Niclas Hjortshøj og Kim Falgren Vilger. Sidstnævnte får her en floorballsnak med Christoffer Vitek, Copenhagen Floorball Center. 
 
Ud af Mørke IF Floorballs 35 voksne spillere deltog 23 i motioniststævnet, og derfor kunne Dark Devils for første gang nogensinde stille med to hold til det samme stævne. Det helt lokale lokalopgør endte med det fredsommelige resultat: 0-0.
 
 
Flot skud, der ... På billedet får Hørnings spiller rigtig, rigtig, rigtig god plads og tid til at brillere - og både spillere og publikum er åbenlyst imponeret ...
 
   
Silkeborg virkede hele dagen i

Du finder os her

Mørke IF Floorball
Drosselvej 1
8544 Mørke
tlf: 86377505 Se på Google Maps