Mørke idrætsforening

- Floorball


 
 

Mørke IF Floorball - Dark Devils
Dark Devils-logoet er skabt ef en af floorballafdelingens venner,
Torben Kristensen, Hornslet, der i sit eget firma
laver grafisk arbejde -
deriblandt hjemmesider, logoer,
reklameartikler og meget mere.
 
Følg U15-holdet HER. Følg 2. divisionsholdet HER.
 
Dette års julestævne bliver det største hidtil
Den sjette udgave af Dark Devils Julecup tegner til at slå alle rekorder, hvad deltagerantallet angår. Forberedelserne til stævnet, der traditionen tro finder sted den 29. december, er i fuld gang, og som noget nyt bliver voksendelen delt op, så herrer og damer i år spiller hver for sig. Stævnet er som tidligere bygget op, så der om formiddagen afvikles Kidzligastævne for børnespillere i alderen 4-13 år, mens eftermiddagen er reserveret til seniorspillerne. Voksendelen er primært rettet mod motionister, men det er også tilladt at stille med turneringsspillere fra den laveste række - herunder spillere fra Dark Devils eget 2. divisionshold. Der er allerede kommet tilmeldinger fra mange midt- og østjyske hold til både børnestævnet og motioniststævnet - et udslag af, at der er grøde i floorballen i det jyske. (2. december)
 
 
 
0. klasse fra Mørke Skole varmer op - klar til at give den fuld gas ...
 
Knald på ved Skolernes Floorballdag
Næsten 100 elever fra Mørke Skole og fra Ryomgård Realskole gav den fuld gas, da Mørke IF Floorball tirsdag den 8. november lagde halgulv til Skolernes Floorballdag - en dag, hvor skoleelever fra årgangene 0.-3. klasse i hele landet mødes for at spille floorball. På landsplan har over 6.000 børn på den måde fået en anderledes idrætsdag denne dag. I Mørke deltog 0. klasse og 2. klasserne fra Mørke Skole sammen med 2.- og 3. klasse fra Ryomgård Ralskole. Der blev dystet på tre baner i kampe a fem minutter - det blev til mange kampe i løbet af dagen. (8. november)
 
 
Det var første gang, at eleverne fra 0. klasse på Mørke Skole deltog, men alle gik frisk til spillet - flere af dem lignede nogen, der aldrig havde lavet andet ...
 
 
Med tre baner i brug kunne rigtig mange spille på samme tid. Her har 2. og 3. klasse taget over.
 
   
Det kan ikke anbefales, men det kan faktisk lade sig gøre at spille floorball i bare tæer. Varmt er det i hvert fald, og så gør det godt med en drikkepause.
 
   
Og så er depoterne fyldt op til en sidste kraftanstrengelse. Til slut er der frugt til alle. 
 
Kvinderne dystede i ÅFK
Med dette slagkraftige hold drog Dark Devils tirsdag aften til stævne i Tilst: (Bagerst f.v.): Tina Meltzer Rørholm, Emma Breinholdt, Freja Hovgaard Knudsen, Pernille Byrial, Julie Vidkjær, Sofia Brokholm, Cecilie Wendell, Lærke Lysdahl. (Forrest f.v.): Rikke Ringstrøm, Rebecca Sørensen, Klinte Skovsholt Landerholm og Charlotte Kvistgaard (gk). Fotos: Mette Joe Johansen
 
Med det hidtil største - og stærkeste - rene kvindehold deltog Dark Devils tirsdag aften i et stævne hos ÅFK i Tilst. Modstanderne var ÅFK og Hørning, og det blev til et par tætte kampe: ÅFK-Dark Devils 5-3 (målscorere: Penille Byrial, Cecilie Wendell, Klinte Skovsholt Landerholm), Dark Devils-Hørning 2-2 (målscorere: Klinte Skovsholt Landerholm og Rikke Ringstrøm). (8. november)
 
 
Træner Benny Kvistgaard stod klar på sidelinjen med godter i hånden. Til venstre en glad Klinte efter en af sine scoringer. Til højre Rikke Ringstrøm, der med sit mål til 2-2 mod Hørning sikrede et uafgjort resultat. 
 
Floorballtravlhed
Floorballsæsonen er oppe i omdrejninger. Lørdag deltager klubbens yngste spillere i sæsonens første stævne i Bjerre. Mørke stiller med 13 spillere i alderen 4-12 år til dette stævne. Søndag lægger Mørke Idrætscenter halgulv til et af Floorball Danmarks talenttræninger for ungdom, og også her er Mørke IF Floorball repræsenteret. Samme dag spiller U15-holdet sæsonens tredje turneringskamp på udebane mod Vestsalling UIF. Tirsdag kommer op mod 100 skoleelever på besøg i Mørke Idrætscenter i anledning af den landsdækkende Skolernes Floorballdag, og tirsdag aften deltager klubbens kvinde/pigespillere i et stævne i Aarhus. Der er gang i den ... Skrevet 2. november
 
Dark Devils sætter fokus på organdonation
På lørdag den 8. oktober er der igen træning for motionister i Mørke Idrætscenter efter nogle ugers pause pga. kampe. Denne omgang træning bliver dog lidt speciel, eftersom vi begynder allerede kl. 13.30 med et foredrag ved Martin Green. Han er i dag en af landets bedste mountainbikeryttere i sin årgang, men det er ikke mange år siden, at han var i livsfare, da hans lever pludselig satte ud. Martin overlevede heldigvis - pga. organdonation. Hvordan det var pludselig at stå i den situation, vil Martin Green fortælle mere om på lørdag. Ud over ham vil Tina Meltzer Rørholm også være til stede. Hun spiller floorball i Mørke og arbejder derudover med organdonation i det daglige. Det er takket være hende, at dette arrangement er kommet i stand i Mørke på dagen, hvor der rundt om i landet afvikles lignende arrangementer med det formål at belyse emnet organdonation. Når alle spørgsmål er besvaret, cirka kl. 14.15, går vi over til den fysiske del af arrangementet - nemlig på floorballbanen, hvor både Martin og Tina stiller op til kamp. Arrangementet er åben for alle interesserede - også floorballdelen.
 
U15-holdet kom godt fra land  
Billedkvaliteten er måske ikke den bedste, men situationen er, for her har Simon Lysdahl (nr. 17) to minutter før slutfløjtet netop sikret U15-holdet et uafgjort resultat i årets første turneringskamp i U15 Vest flex-rækken. Kampen stod mod et meget stærkt Esbjerg Sharks-hold, og efter 1. periode var der ikke meget, der tydede på, at kampen skulle ende uafgjort. Esbjerg sad fysisk på kampen og pressede konstant Mørke-holdets spillere overalt på banen. Dark Devils var bagud 0-3 efter 1. periode. Kendetegnende for holdet er et rigtigt godt sammenhold, og med den som ballast lykkedes det at få fightet sig tilbage i kampen i 2. periode, som Dark Devils vandt 2-1. I 3. periode gjorde Sharks det svært for sig selv med en række udvisninger, og det betød, at Dark Devils nåede op og kunne gå fra banen med det ene point efter slutresultatet 6-6.
U15-holdet denne dag bestod af: Nicklas Dissing, Marcus Nebel, Sofia Brokholm, Matti Kvistgaard (debutant), Cecilie Wendell, Lærke Lysdahl, Otto Hernandez Jensen, Simon Lysdahl, Thor Tøt (debutant), Emil Præstekjær, Magne Schmidt (debutant), Julie Vidkjær og Niklas Kvistgaard.
Efter planen skulle også 2. divisionsholdet have spillet kamp i dag, men kampen blev udsat, da floorballunionen ikke kunne finde dommere til at dømme kampen. En ny spilledato vil blive sat snarest.
(1. oktober) 
 
 
Sæsonen blev indledt med en sejr
Resultatmæssigt blev det en forrygende start på sæsonen, da Mørke IF Floorball - Dark Devils lørdag indledte sæsonen med en 13-5 sejr over Herning Pirates. Et længere referat af kampen følger snarest, men lad os indtil da nyde dette holdfoto af et sejrende hold iklædt et helt nyt spillersæt, som er taget i brug i år. Dark Devils skylder Copenhagen Floorball Center og Unihoc en stor tak for støtten til spillersættet. Ud over 2. divisionsholdets kamp var det også meningen, at U15-holdet skulle have spillet, men kampen blev aflyst, da ÅFK ikke kunne stille hold. Nu ser vi frem til næste lørdag - den 1. oktober - når U15-holdet møder Esbjerg Sharks, mens 2. divisionsholdet møder Sunds Seahawks 2 - begge kampe foregår i Mørke Idrætscenter. (24. september)
 
 
Det sejrende hold i sæsonpremieren. Bagerst fra venstre: Otto Hernandez Jensen, Mikkel Christensen (træner), Lasse Schuleit, Jarek Minge, Emil B. Enevoldsen. Kim J. Christensen, Simon Lysdahl, Jozef Koval, Lars Møller. Forrest fra venstre: Casper Beck Nielsen, Mads Lybæch, Kresten Stobbe (gk), Anders Schouby, Gert Skals. Tak til Copenhagen Floorball Center og Unihoc for støtten i form af det spritnye spillersæt.
 
To lørdage med fuldt kampprogram i Mørke Idrætscenter
Så er det lige op over, at sæsonen 2016-17 for alvor går i gang. De kommende to lørdage skal begge vores turneringshold, U15-Flex og 2. division, spille deres første kampe, og begge hold begynder med to kampe på hjemmebane hhv. lørdag den 24. september og lørdag den 1. oktober. U15-holdet lægger ud den 24. september med et lokalopgør mod de gamle kendinge fra ÅFK, mens divisionsholdet i sin første kamp for første gang skal prøve kræfter mod Herning Pirates. Lørdagen efter er det U15-holdets tur til at møde en modstander, som man ikke tidligere har spillet imod, nemlig Esbjerg Sharks FC, mens divisionsholdet skal møde Sunds Seahawks FC2. U15-holdets kampe begynder begge lørdage kl. 12.45, mens divisionsholdets kampe begynder kl. 14.30.
U15-holdet møder i denne sæson følgende hold i U15 Vest Flex-rækken: Ry Floorball 2, ÅFK, Randers Raptors FC, Esbjerg Sharks FC og Vestsalling UIF. Holdet skal i alt spille 15 kampe i løbet af sæsonen.
2. divisionsholdet spiller i år i Midt-Vest-rækken og møder følgende hold: Herning Pirates, SFK Horsens, ÅFK 2, IK Rosendal, Randers Raptors FC 2 og Sunds Seahawks FC 2. Holdet skal spille i alt 12 kampe i løbet af sæsonen. Tjek i øvrigt menupunktet Statistik på en af de røde knapper til venstre her på hjemmesiden. Her kan man bl.a. se, hvor mange spillere Dark Devils har brugt på divisionsholdet i de hidtidige sæsoner, hvem der har spillet flest kampe, hvem der har været den yngste debutant og meget mere.
Som følge af dobbeltkampene de kommende to lørdage er der ingen motionisttræning disse lørdage. (Skrevet den 18. september)
 
Klar til en ny floorballsæson 
I løbet af ugerne 32-34 begynder en ny sæson i Mørke IF Floorball. Træningstiderne for de enkelte hold er listet op nedenfor. Nye spillere er altid velkomne til at dukke op til en træning - man kan sagtens være med, selv om man ikke har prøvet at spille floorball før. Klubben har stave og målmandsudstyr. Du skal blot selv medbringe indendørs sko - og også gerne en drikkedunk, for der er svedgaranti!
 
Familiefloorball (ca. 4 - 8 år):
Træner hver anden torsdag kl. 16.30-17.15 i Mørke Idrætscenter. Første gang torsdag den 18. august. (Ændring i forhold til det tidligere udmeldte).
Træner: Michael Landerholm. Hjælpetrænere: Lærke Lysdahl og Cecilie Wendell Crolly.

U11/U13:
Træner onsdage kl. 16.30-17.45 i Mørke Idrætscenter. Første gang onsdag den 17. august.
Trænere: Simon Lysdahl Sørensen / Otto Hernandez Jensen

U15/U17:
Træner onsdage kl. 17.45-19.30 i Mørke Idrætscenter (med mulighed for at spille med motionisterne på lørdage). Første gang onsdag den 10. august.
Trænere: Benny Kvistgaard / Casper Beck Nielsen. Holdleder: Charlotte Kvistgaard

Motionister:
Træner torsdage kl. 18-19.30 i Mørke Idrætscenter + lørdage kl. 14-15.30. Første gang torsdag den 18. august.
Træner: Rebecca Sørensen o.a.

2. division:
Træner mandage kl. 20.45-22.15 i Mørke Idrætscenter (med mulighed for at spille med motionisterne på torsdage). Første gang mandag den 8. august.
Træner: Mikkel Freidahl Christensen. 
 
 
 
Floorballafdelingen viste flaget ved skoleidrættens forårsfestival 
 
45 skoleelever fra Auning Skole, Rougsøskolen, Allingåbroskolen og Langhøjskolen fik torsdag en floorballlektion i Auning Hallen som led i Dansk Skoleidræts Forårsfestival, hvor elever fra de lokale skolers 6. klasser fik mulighed for at prøve forskellige idrætsgrene af i løbet af skoledagen. Mørke IF Floorballs ungdomstræner, Benny Kvistgaard, og U15-spilleren Niklas Kvistgaard brugte det meste af dagen på at lære fra sig og vise de mange elever, hvad floorballspillet går ud på. Efter nogle indledende øvelser, pasningsøvelser og skud på mål fik eleverne for alvor sved på panden, da der skulle spilles kamp. Det var en super dag, lyder det fra trænerteamet, som håber, at det bliver til et gensyn med nogle af spillerne, når den nye floorballsæson begynder efter sommerferien. (9. juni)
 
 
Dark Devils-spillere i alderen 5-13 år havde en dejlig dag i Randers. Bagerst er det fra venstre Malou, Thor, Markos, Lærke og Cecilie. Foran Marius, Emil, Oskar, Villads, Matti og Anton. Og så aller forrest William med sin storebror Simon, der havde rigeligt at se til som træner for tre af de fire Dark Devils-hold. På billedet mangler Elliot, Storm og Sylvester.
 
God floorballdag i Randers
Så har Dark Devils yngste spillere igen været af sted for at hente medaljer hjem. Lørdag den 16. april gik turen til Randers, hvor truppen - fordelt på fire hold - deltog i det store SuperkidZ-stævne sammen med 40 andre hold fra hele Jylland. Dagen var ekstra spændende, da stævnet blev afviklet samtidig med, at de voksne elitespillere afviklede DM-finalekampe samme sted. En af dem var den tidligere Mørke-spiller og ungdomstræner Anne Thielecke, som spillede med i kvindernes finale for sin nye klub AaB. Ud over spillet på banen gjorde Dark Devils også en god figur på anden vis, idet otte af klubbens spillere og forældre hjalp til med afviklingen af stævnet som dommere og halspeakere. Tak til alle de frivillige for den indsats, som Dansk Floorball Union satte endog stor pris på. (16. april)
 
Mørke IF Floorball - Dark Devils i rampelyset 
Der var spot på Mørkes U15-drengehold, der gik ubesejret gennem stævnet - lige indtil finalen, hvor det blev et nederlag til Sandved fra Sjælland.
 
Iført de fineste hættetrøjer sponseret af Karlby Autoværksted og - for U15-holdenes vedkommende - et helt nyt spillersæt sponseret af KP Trans fra Hjortshøj indtog 16 floorballspillere fra Mørke IF Floorball i weekenden op til påske landsstævnet i Ringsted. Det blev en kæmpe oplevelse. Ikke bare for spillerne, men også for de medrejsende trænere, forældre og bestyrelsesmedlemmer. Det blev ikke til pokaler denne gang - men spillerne fik til gengæld vist masser af god fight, positivitet og sammenhold på tværs af hold og alder. Her følger lidt stemningsbilleder.
 
Allerede på vejen mod Ringsted var humøret i top. Her er de yngste spillere på udkig efter torsk i tunnelen under Storebælt ...
 
Smil - du er til landsstævne. Forrest u11-spillerne (fra venstre) Matti, Marius, Malou, Emil K. og Thor. Bagved U15-holdet med Benny (træner), Markos, Otto, Sofia, Niklas, Sille, Emil P., Julie, Marcus, Cecilie, Simon, Lærke og Charlotte (holdleder)
 
Vi boede i Anlægspavillonen (i baggrunden) lige over for Ringsted Sportscenter, og herfra var der en rask lille gåtur igennem en park, og så var der serveret, når der skulle spises. 
 
 
Så. Lad os nu komme i gang. Og det kom U11-holdet. Mere og mere, og på billedet t.h. har Matti lige scoret på en assist af Marius.
 
Ligeså idyllisk Anlægspavillonen ser ud udefra, ligeså grå ser den ud indeni. Men når bare selskabet er godt - som her med de medrejste forældre ... 
 
Det var kun Mørke, der kunne stille med et rent pigehold i U15 kleinfeld-rækken, så pigerne måtte spille mod drengehold. Det tog de nu meget pænt, pigerne, og en del af drengeholdene fik sig altså en forskrækkelse, for pigerne bed godt fra sig i kampene. Her er det Mørke mod Mørke.
 
På et tidspunkt spillede Mørkes spillere kamp samtidig lige ved siden af hinanden. Og både U11-holdets Matti og U15-holdets Otto (i baggrunden) vinder her faceoff.
 
 
Det handler jo ikke om floorball alt sammen. Malou, Thor og Matti blev opfordret til en dyst i snørespisning, og minsandten om ikke Malou tog sejren - for første gang siden børnehaven, betroede hun efterfølgende ...
 
Så er vi nået frem til, hvor vi startede: U15-holdets finale. Det var op ad bakke - også på tilskuerpladserne... 
 
Men en sølvmedalje blev det til. Og masser, masser af roser fra bestyrelsen til holdet - ikke blot for flot fight, men også for en positiv fair play-indstilling. I gør floorballsporten - og Mørke - stor ære.
 
Og sådan en sølvmedalje er jo heller ikke at kimse ad ... 
 
 
Og efter dagens sidste kåring på stationen i Ringsted - vinderen af turens Tip en 13, Niklas K. - gik det hjemad med et farvel og på gensyn på Aarhus H.
 
 
Rønde Efterskole satser på floorballen
I dagene op til påske havde eleverne på Rønde Efterskole mulighed for at prøve en masse forskellige idrætsgrene af, og omkring 20 af eleverne tilbragte en stor del af tirsdagen i Mørke Idrætscenter for at prøve sig af som floorballspillere, da to af floorballafdelingens seniorspillere, Ole Hansen og Lasse Schuleit, her lærte fra sig. I de kommende år kan man forvente endnu mere samarbejde mellem floorballafdelingen og Rønde Efterskole, eftersom efterskolen arbejder hen imod at etablere en decideret floorballlinje fra skoleåret 2017/18.
 
 

Mørke IF Floorball er klar til at indtage Ringsted. Bagerst fra venstre er det Julie Vidkjær, Sille Nielsen, Otto Hernandez Jensen, Emil Lai Præstekjær, Marcus Nebel, Simon Lysdahl Sørensen og Markos Vestergaard. Forrest fra venstre: Emil Krogh, Thor Meltzer Baden Rørholm, Marius Pedersen, Malou Lysdahl Sørensen, Lærke Lysdahl Sørensen og Cecilie Wendell Crolly. Matti Kvistgaard, Niklas Kvistgaard og Sofia Brokholm, samt trænerduoen, Benny og Charlotte Kvistgaard, nåede ikke fotograferingen, men deltager også på landsstævnet.
 
Klar til landsstævne - med støtte fra Karlby Autoværksted
I dagene 18.-20. marts deltager 16 af klubbens ungdomsspillere i det årlige landsstævne, som i år finder sted i Ringsted, og hvor der deltager omkring 900 unge floorballspillere fra hele landet. Ved den sidste træning inden afrejse fik spillerne en lille overraskelse i form af flot hættetrøje, sponseret af Karlby Autoværksted. Så er der ved landsstævnet i hvert fald ingen tvivl om, hvor vi kommer fra. Mørke IF Floorball sender hermed en stor tak Karlby Autoværksted ved Morten Mogensen for den fine opbakning til floorballen i Mørke.
 
Turneringen er slut - men floorballen ruller videre
I den forløbne weekend sluttede turneringen for klubbens to turneringshold. U15-holdet fik en lidt kedelig afslutning på sæsonen, da de to sidste turneringskampe blev aflyst, fordi modstanderholdene ikke kunne stille hold. Det skal dog ikke skygge for, at holdet i år har leveret en rigtig fin sæson under ledelse af trænerteamet Benny Kvistgaard, Casper Beck Nielsen og Charlotte Kvistgaard. 12 sejre, en uafgjort og blot to nederlag blev det til, og dermed var en flot andenplads i puljen i hus.
2. divisionsholdet tabte sæsonens sidste kamp mod Bjerre Millenium, og dermed blev det resultatmæssigt et lidt magert år. Men ser man bort fra det, har holdet i flere af kampene vist rigtig fint spil, og samtidig er flere af klubbens ungdomsspillere i løbet af sæsonen blevet sluset ind på holdet, så der også i de kommende år er noget at arbejde med.
Mens turneringen således er ovre, ruller floorballen dog videre hos Mørke IF Floorball - Dark Devils. I den kommende weekend deltager 16 af klubbens ungdomsspillere i Landsstævnet i Ringsted, og den 16. april deltager flere af klubbens yngste spillere i et stort KidZligastævne, der afvikles i Randers samme dag, som DM-finalerne afvikles samme sted. Umiddelbart efter påske begynder sommerfloorballen (læs mere nedenfor). (Skrevet 13. marts)
 
Sommerfloorballen begynder efter påske
Torsdag den 31. marts begynder sommerfloorballen. For de, der ikke ved, hvad det er, er det hyggefloorball for motionens og smilets skyld. Det er for voksne, men U15-spillere, der kan begå sig blandt de voksne, må også gerne deltage. Ligesom sidste år foregår sommerfloorballen to gange om ugen - mandage og torsdage. Man kan vælge at gå til det en af dagene, eller man kan tilmelde sig begge dage (Holdene oprettes her på hjemmesiden i løbet af påsken, hvorefter det vil være muligt at tilmelde sig). Træningstiderne er mandage i tidsrummet kl. 18.00-19.30 og torsdage kl. 18.00-19.30.
 
Floorballen i vinterferien (uge 7)
Der er ingen onsdagstræning for U15 og U11/13 i vinterferien. Familiefloorball træner som normalt - tjek dog gerne holdets egen facebookside: Mørke IF - Familiefloorball.
Motionisterne træner som udgangspunkt både torsdag (sammen med divisionsspillere) og lørdag (sammen med U15-spillere) - tjek dog gerne floorballklubbens facebookside: Mørke IF- Dark Devils Floorball.
Mandag den 15. februar kl. 19.30 spiller divisionsholdet en udsat kamp mod ÅFK 3. Kom gerne og hep med!
I weekenden den 20.-21. februar deltager fem af klubbens pigespillere i en stor pige floorball camp i Kolding med pigespillere fra hele landet. 
 
3. klasse fra Hornslet på besøg
18 sfo-elever fra Hornslet Skoles 3. klasser var tirsdag eftermiddag på besøg i Mørke Idrætscenter for at prøve en - for dem - anderledes idrætsgren af - floorball, naturligvis. Selv om floorball var helt nyt for børnene, viste flere af dem nu ganske gode takter på banen. (Skrevet 26. januar)
 
23 børnehold gav masser af liv i Mørke Idrætscenter ved den femte udgave af Dark Devils Julecup.
 
Op mod 200 deltog i Dark Devils Julecup 2015
Med op mod 200 floorballspiller i aktion i Mørke Idrætscenter på samme dag var det Dark Devils hidtil største stævne i klubbens snart seks år lange levetid, da Mørke IF Floorball tirsdag den 29. december var vært for Dark Devils Julecup 2015.
Omkring 115 børnespillere i alderen 5-13 år deltog i den første del af arrangementet, som var et af de såkaldte KidZliga-stævner med Dansk Floorball Union som medarrangør. 23 hold fra seks forskellige klubber - Ry, Silkeborg, Sunds, Esbjerg, Karup og Mørke - deltog i den del af stævnet, som blev afviklet på tre minifloorballbaner. Om eftermiddagen overtog syv m/k seniorhold halgulvet. Her var der lagt vægt på, at stævnet skulle være på et niveau, hvor også helt nye motionister kunne være med. Ikke desto mindre blev der i perioder vist endog meget flot floorball af de involverede hold, som kom fra Hørning (to hold), Gassum, Silkeborg, Mørke (to hold) og Blue Wolfs (et til lejligheden sammensat hold). Sidste års vinder, Silkeborg, viste solidt spil gennem hele stævnet og kæmpede sig ubesejret frem til finalen. Her var det dog Blue Wulfs, der trak det længste strå og dermed sikrede sig et sæt klokken 12-raketter.
I alt bød det ni timer lange stævne på 87 kampe og tæt på 400 mål.
Fra klubbens side skal lyde en stor tak til dagens præmiesponsorer - Copenhagen Floorball Center, Sparekassen Kronjylland, DagliBrugsen Mørke og Cafeteriet i Mørke Idrætscenter ved Lene Munk Graversen - til dommere og frivillige, uden hvis hjælp det ikke ville have været muligt at afvikle sådan et arrangement. Se flere billeder fra stævnet nedenfor. (Skrevet 29. december)
 
Håret bliver sat, inden det går løs.
 
Mørke IF Floorball var repræsenteret med fire hold ved KidZliga-stævnet. Spillerne er i alderen 6-13 år.
 
 
En rigtig floorballmor hjælper naturligvis med at holde styr på pointtavlen - og så er floorball jo også hygge med pigerne uden for banen. 
 
Men det handlede naturligvis mest om floorball - her er det Cecilie og Mikkel fra Mørke, der spiller sig igennem til en chance. 
 
For nogle var det alle første gang, at der stod en rigtig kamp på programmet. Her er det de yngste spillere fra Mørke, Sunds og Silkeborg, der har fået overrakt medaljer. De gjorde det rigtig godt.
 
Og der var medaljer til alle KidZliga-spillerne.
 
Hos de voksne stillede både Hørning og Mørke med to hold hver.
 
Her en kamp mellem Blue Wolfs og et af Hørning-holdene. 
 
 
Christoffer Vitek fra Copenhagen Floorball Center havde taget turen fra København, og dermed havde deltagerne i stævnet mulighed for bl.a. at prøve nye stave af. Til højre har dommerparret Niclas Hjortshøj og Jacob Qvortrup lært en af Blue Wolfs-spillerne om en floorballregel, som han ikke kendte - den fik han så to minutter til at sætte sig ind i ...
 
 
Silkeborgs Christian Amby blev af sekretariatet kåret som finalens spiller, men det var Blue Wolfs, der vandt finalen.
Deltagerne i stævnet kårede i øvrigt Mørkes Anne Thielecke som stævnets spiller. 
 
 
U11/U13 har været til årets første stævne
Syv af klubbens U11/U13-spillere deltog søndag den 15. november i årets første udgave af den såkaldte KidzLiga stævnerække i Sunds. Spillerne var fordelt på to hold - et drenge- og et pigehold - og spillede fem kampe hver mod hold fra Skanderborg, Ry og Sunds. Det blev til mange gode kampe med intens fight fra alle. To af spillerne på drengeholdet, Villads og Oskar, der kommer fra Hjortshøj-området, og som begge lige er begyndt at gå til floorball, deltog for første gang i et stævne og faldt fint ind på holdet sammen med Matti og Thor, som om de aldrig havde lavet andet end at spille floorball sammen. Pigeholdet formåede at komme ubesejret igennem stævnet lige indtil den sidste kamp, som desværre blev tabt. Heldigvis var der medaljer til alle, så det gik endda.
PS U15-holdet har også været i aktion i dag. Det blev til en 6-1 sejr på udebane over Team Århus. Godt gået Dark Devils!
 
 
Cecilie, Lærke og Malou udgjorde det ene hold ved stævnet i Sunds. Villads, Oskar, Thor og Matti (forrest) det andet. Ja faktisk mødtes de to hold indbyrdes i en kamp, som blev vundet af - Mørke .
 
165 floorballstjerner på spil i Mørke
Det var en rekord, der blev sat, da cirka 165 floorballspillere tirsdag den 10. november prøvede at spille floorball i Mørke Idrætscenter. Anledningen var den første udgave af Skolernes Floorballdag, hvor cirka 6.000 elever i 0.-3. klasse landet over deltog. Deltagerne i den lokale udgave af Skolernes Floorballdag kom fra tre skoler i Syddjurs Kommune: Ryomgård Realskole, Kolind Skole og Mørke Skole. Aldrig før har så mange spillere på så kort tid (fem timer) spillet floorball i Mørke. I ugerne op til arrangementet havde de deltagende elever øvet sig i at spille floorball i gymnastiktimerne på deres respektive skoler, og det var tydeligt at se, at eleverne havde lyttet efter i timerne, for de gik i den grad til den på de tre baner, der var stillet op. I løbet af dagen havde hver deltagende klasse en god time til at vise, hvad de havde lært, og da dagen var omme, kunne de alle gå derfra med et diplom som bevis på, at de havde deltaget i den første udgave af Skolernes Floorballdag. Stævnet var arrangeret i et samarbejde med Dansk Floorball Union og University College Syddanmark. Her skal også lyde en tak til de spillere og forældre, som leverede uvurderlig hjælp på dagen: Michael Landerholm, Otto Hernandez Jensen, Hanne Wendell og Vivi Vidkjær. Neden for lidt stemningsbilleder fra dagen. (10. november)
 
  
En gang ståtrold er en god måde at varme op på - også i floorball. På billedet er det Michael Landerholm, en af trænerne i Familiefloorball, der agerer stortrold.
 
Henrik Ask, journalist på Århus Stiftstidende/Randers Amtsavis, var på pletten. Her forsøger han at fange spillere fra Ryomgård Realskole på et billede.
 
 
Der blev spillet på tre baner ad gangen. Mens den ene halvdel af spillerne gav den fuld gas på banerne, var der frit slag på sidelinjen. F.eks. kunne man stå på hænder.
 
Eller man kunne heppe på sine kammerater.
 
Men er det overhovedet noget ved, sådan en floorballdag? kunne man jo spørge. Jo, den var vist o.k.
 
Som ved alle floorballkampe rundes der af med en "Tak for kamp" til alle - og i dagens anledning suppleret med et stykke frugt og et diplom. 
 
Mørke IF Floorball er udpeget som spydspidsklub
Dansk Floorball Union har udpeget 30 af landets cirka 120 registrerede floorballklubber som såkaldte spydspidsklubber - Mørke IF Floorball er en af de 30. Det betyder, at vi som klub har forpligtet os til at gøre en ekstra indsats for at udbrede kendskabet til floorball for på sigt at få flere til at dyrke sporten. 
Vi har valgt to fokusområder: Børn og motionister. Det betyder, at vi i de kommende to sæsoner vil komme med forskellige initiativer specielt i forhold til disse to grupper.
 
Det kommer til udtryk allerede i den kommende uge, idet vi har lavet en aftale med Mørke Skole om, at skolen på tirsdag kommer på besøg i hallen med nogle af deres klasser (3., 5. og 6. klasse), hvor børnene så vil få en indføring i floorballspillet med nogle sjove øvelser, og hvor de prøver floorballspillet af på en rigtig floorballbane.
 
Senere på sæsonen, tirsdag den 10. november, er vi med til at arrangere Skolernes Floorballdag. Det er for børn i 0.-3. klasse, og her deltager omkring 160 børn fra forskellige skoler (Mørke, Kolind og Ryomgård Realskole) i arrangementet, der finder sted i Mørke Idrætscenter.
 
Derudover får vi i november besøg af et valgfagshold fra Molsskolen i Knebel, som også vil få en indføring i floorballspilet, og det samme bliver tilfældet, når vi efter nytår besøger Hornslet Skole for at lære fra os ved et valgfagshold der.
Flere initiativer følger ... (skrevet 23. oktober)
 
Kampprogrammet er klar (Opdateret 4. februar)
Med lidt forsinkelse er Dafu nu klar med kampprogrammet for den kommende sæson. Mørke IF Floorball deltager i år med to hold i turnering: Klubbens seniorhold spiller i 2. division Midtøst, mens U15-holdet deltager i U15 Vest Flex (Listen er opdateret den 19. oktober, da et nyt hold, Vestsalling UIF er kommet til i U15-rækken).
 
2. division:
Lørdag den 26. september kl. 19.00: Team Århus Floorball 2 - Dark Devils 
Lørdag den 31. oktober kl. 17.30: ÅFK 3 - Dark Devils 
Lørdag den 21. november kl. 13.00: Dark Devils - Skanderborg RKB
Søndag den 20. december kl. 16.00: Bjerre - Dark Devils  
Lørdag den 9. januar kl. 18.00: ÅFK 4 - Dark Devils
Lørdag den 16. januar kl. 14.00: Skanderborg RKB - Dark Devils
Mandag den 15. februar kl. 19.30: Dark Devils - ÅFK 3 (NB Ny dato og tidspunkt) 
Lørdag den 27. februar kl. 12.45: Dark Devils - ÅFK 4 
Lørdag den 5. marts kl. 13.00: Dark Devils - Team Århus 2 
Lørdag den 12. marts kl. 14.20: Dark Devils - Bjerre
(Med forbehold for fejl og ændringer - Resultaterne vil løbende blive opdateret via minidraet.dgi.dk.)
 
U15:
Lørdag den 3. oktober kl. 13.00: Dark Devils - Herning FC
Lørdag den 24. oktober kl. 10.45: Herning FC - Dark Devils 
Lørdag den 31. oktober kl. 13.00: Dark Devils - Ry Floorball
Søndag den 8. november kl. 15.00: Vestsalling UIF - Dark Devils
Søndag den 15. november kl. 10.00: Team Århus Floorball - Dark Devils
Lørdag den 21. november kl. 14.45: Dark Devils - Vestsalling UIF 
Lørdag den 28. november kl. 11.30: Ry Floorball - Dark Devils 
Lørdag den 12. december kl. 10.45: Herning FC - Dark Devils
Lørdag den 9. januar kl. 13.00: Dark Devils - Team Århus Floorball 
Lørdag den 23. januar kl. 14.45: Dark Devils - Vestsalling UIF
Søndag den 31. januar kl. 11.30: Ry Floorball - Dark Devils 
Lørdag den 6. februar kl. 14.45: Dark Devils - Randers Raptors (Aflyst)
Lørdag den 27. februar kl. 14.40: Dark Devils - Randers Raptors 
Lørdag den 5. marts kl. 14.45: Dark Devils - Team Århus Floorball 
Lørdag den 12. marts kl. 13.00: Dark Devils - Randers Raptors 
(Med forbehold for fejl og ændringer - resultaterne vil løbende blive opdateret på minidraet.dgi.dk.) 
 
 
Hans Jensen fører bolden frem for Mørke med Klinte Skovsholt ved sin side. 
 
Så er vi i gang
Floorballspillere fra Mørke, SFK Horsens og Silkeborg fik for første gang i denne sæson lidt kamptræning, da de satte hinanden stævne ved Sparekassen Kronjyllands Cup i Mørke Idrætscenter - et stævne for motionister og 2.-3. divisionsspillere. Efter flere tætte kampe endte det med, at de to gæstende hold mødtes i finalen, akkurat som det var tilfældet ved sidste års julestævne, hor Silkeborg vandt. Og selv om SFK havde været toneangivende det meste af tiden under stævnet og også havde bragt sig foran med 2-0 i finalen, så var det i sidste ende Silkeborg, der sejrede på et mål blot 15 sekunder før tid til slutresultatet 3-2. Stævnet blev afviklet i god ro og orden, hvilket ikke mindst skyldtes de to dommere, Ole Nielsen og Sanjin Savic, og en god indsats ved dommerbordet af Rebecca Sørensen og Anette Mikkelsen. Samtidig skal også lyde en stor tak til klubbens sponsorer, ikke mindst stævnesponsor Sparekassen Kronjylland, og præmiesponsor Unihoc.  (29. august)
 
 
Sædvanen tro var der spænding lige til det sidste i finalen mellem SFK Horsens og Silkeborg.
 
 
Mørkes Benny Kvistgaard rydder op bag målet, hvor Charlotte Kvistgaard regerer. Så godt, at hun til sidst blev kåret som stævnets spiller. For det modtog hun en tøjpræmie sponseret af Unihoc.
 
 
Klar til sæson 2015/16
Floorballafdelingen i Mørke har rundet de fem år og er i konstant udvikling. Det nyeste er, at klubben af Dansk Floorball Union hen over sommeren er blevet udnævnt som spydspidsklub - dvs. at vi har forpligtet os til at gøre en ekstra indsats inden for nogle fokusområder med det formål at få endnu flere til at dyrke floorball. I alt har 29 andre floorballklubber landet over indgået lignende aftaler med Dafu.
 
Vores to fokusområder er som udgangspunkt at få flere spillere i aldersgruppen 2-12 år og at tiltrække flere motionistspillere. Det skal ske gennem en række forskellige tiltag op til og i løbet af sæsonen. Samtidig vil vi fortsat forsøge at gøre det endnu mere attraktivt for piger/kvinder at spille floorball, ligesom vi naturligvis skal sørge for gode rammer omkring vores divisionshold, der i år spiller i 2. division MidtØst. En tilgang af både ungdomsspillere og motionister vil på sigt komme divisionsholdet til gode og måske gøre det muligt at etablere rene tilbud for piger/kvinder. Som det er i dag, foregår træningen for både de voksnes og børnenes vedkommende med blandede m/k-hold.
 
Et af de nye tiltag, som blev prøvet af i forsommeren, og som i den kommende sæson bliver et fast tilbud, er Familiefloorball. Det er et tilbud rettet mod de helt små spillere i alderen 2-8 år. Her handler træningen primært om leg - gerne med en floorballstav i hånden - og her må forældre/bedsteforældre gerne deltage i legen sammen med deres børn. Klubben stiller stave til rådighed, ligesom der bliver serveret lidt frugt og juice eller lignende til hver træning. Familiefloorballen foregår hver anden onsdag i lige uger. Kontingentet er 225 kr.
 
En anden fokusgruppe, som vi vil forsøge at gøre en ekstra indsats for i den kommende sæson, er de 9-12-årige. Ud over den ugentlig træning vil spillerne her blive tilbudt deltagelse i forskellige stævner og samlinger hen over sæsonen. Bl.a. forventer vi at kunne tilbyde rene pigesamlinger i et samarbejde med Dafu og de øvrige klubber. Mere info følger senere. Kontingentet er 400 kr.
 
De 13-16-årige har i den kommende sæson fået udvidet træningstiden i forhold til tidligere og har ud over onsdagstræningen mulighed for at træne med motionisterne ved lørdagenes hyggetræning. De

Du finder os her

Mørke IF Floorball
Drosselvej 1
8544 Mørke
tlf: 86377505 Se på Google Maps